Skip to main content

Posts

Featured

5 Benda best yang korang boleh buat dengan Vaseline!

Hi Salam Alayk! Lama betul tak menulis *nebes* So, back to our topic. Shu nak share kebaikan Vaseline. Yelah, barang baik elok kongsi kan? hihi.

Basically Vaseline ni Petroleum Jelly. Paling best, Vaseline ni boleh digunakan untuk kecantikan, ye. kecantikan uols. I know you gonna love this! 


1. Bibir yang halus, mulus, mungil, gebu gebas (Ok,Over!) 
Petroleum jelly merupakan lipbalm yang sangat bagus. Dapat melembabkan bibir, membuat lebih lembut dan lebih halus. Waktu malam pulak, korang boleh apply Vaseline as lipbalm,so besok paginya korang akan rasa lembut je bibir.Wahh wahh wahhUbahlah lipstik lama menjadi lebih glossy dengan mencampurkannya dengan petroleum jelly.Skrub bibir. Kalau korang pakai lipmatte yang true matte (kering sesangat), nak lagi cantik boleh la calit sikit Vaseline tu sebelum apply  korang punya lipmatte tu. Baru umph!  2. Mata Petroleum jelly dapat digunakan untuk melembabkan lipatan mata dengan cara mengoleskannya sebelum tidur. Ini akan membantu lipatan mata unt…

Latest Posts

Why do women cry?

update status facebook ?

berakhirnya satu semesterrrrrrrr

IT'S A COMEBACK YO !

something we used to call it love :)

alhamdulillah ,syukur

wahai jejaka idaman

if i could turn the time back , FOREVER 21

Itu bukan dari doa awak sebenarnya ..

forever 21