illuminati?apakah?

 hi!hi!hi!hmm, let's straight to the point aje lah , malas nak merepek meraban tak tentu hala,lagipun entry kali ni, shu rasa memang entry yang MEMANG SERIUS !haha, act , shu dah lama dah dengar pasal illuminati ni semua , siap baca buku pasal tu lagi *semangat gila* haha, hmm so,apakah illuminati ?
1.illuminati :
 so, mengikut incik google shu , 
The Illuminati (plural of Latin illuminatus, "enlightened") is a name given to several groups, both historical and modern, and both real and fictitious. Historically, the name refers specifically to the Bavarian Illuminati, an Enlightenment-era secret society founded on May 1, 1776.
In modern times it is also used to refer to a purported conspiratorial organization which acts as a shadowy "power behind the throne", allegedly controlling world affairs through present day governments and corporations, usually as a modern incarnation or continuation of the Bavarian Illuminati. In this context, the Illuminati are believed to be the masterminds behind events that will lead to the establishment of a New World Order.
*maaf , bebahasa inggeris pula tak pasal pasal , oleh sebab malas kerjanya hanya copy and paste :) *

ok,korang mesti macam agak-agak pening baca semua ni kan ? so, biar shu try cerita apa yang shu faham pasal illuminati ni , *bagitahu kalau salah yerr* ok, let's start.illuminati ni macam satu community/group or what so ever yang tujuan diorang ni untuk lead the world , act,dah lame dah dorang ni mula bergerak ,cuma 'kita-kita' ni aje yang tak perasan sebab mereka-mereka ni sangat tricky, so main medium dorang, dorang sebarkan melalui media, sebab tu bahan paling mudah dan cepat yang dorang boleh guna , memang sangat banyak yang dorang dah tepek dekat media, through artis ,movies,cartoon,lagu,tarian,simbol yang diorang guna dalam gambar,music video and so on .
2.simbol-simbol yang digunakan :
  • TRIANGLE
  • PEACE
  •  THE ALL SEEING EYE
  • ROCK & ROLL
  • SKULL
  • NUMBER 666
banyak lagi simbol dorang,tak kira politician ke artist ke hapa ,most of them ada guna simbol-simbol ni ,
okay,sekarang let's move on the other side ,

3.antara yang terlibat :
  • lady gaga
  • usher
  • beyonce
  • justin bieber
  • jay-z
  • rihanna                                                                                                                                       
banyak lagi lah ,ada orang cakap yang some of them as just for puppet's illuminati ,macam JB ,LG, semua lah , sebab tak silap shu , kalau nak join illuminati ni ,kena 21 and above, bukan perempuan ,etc. and sebenarnya , ada antara dorang ni yang memang mengaku yang diorang ni memang group member untuk illuminati ni ,

meh, shu tunjuk sikit antara gambar-gambar a.k.a bukti yang dah orang jumpa, 

 
number 666 
                                                           triangle

                                                      symbol 666
                                                     the all seeing eye
konklusinya,motif shu buat entry ni bukan sebab shu benci artis-artis dekat atas ni ke hapa, cuma shu rasa shu patut share benda ni ,sharing is caring kankan? hehe, so,harap-harap lepas ni umat islam akan lebih alert dengan sekeliling ,dan selidik dulu,sebelum nak ,minat/puja/tiru/blabla apa-apa ,be aware ! sebab hidup ni memang banyak cabaran , ada je orang nak jatuhkan kita, rosakkan kita, agama kita sekalipun,pokok pangkal kita sendiri , :) eh,copp!sekali lagi, shu buat entry ni hanya untuk sharing-sharing betul ke tidak semua ni allahu'al'am ,cuma bagi shu , shu buat semua ni post bagai bagai just for information, and just to be aware, terpulang lah dekat individu lain nak menilai apa yang shu tulis, masing-masing dengan pendapat sendiri ,fikirlah ,hmm sorry kepada sesapa peminat artis-artis dekat atas ni ,minta maaf sangat sangat kalau buat korang geram ke hangin ke,  sorry .and for those yang nak tahu lagi pasal illuminati ni,search aje 'illuminati' dengan incik google,and kalau rasa macam nak tengok bukti , try search dekat youtube pun ada .hmm,penat menaip panjang lebaq, nak p minum sat ,byebye :)

Comments

  1. semua ni conspiracy teori je..ayie tak pernah nak fiir sangat..:)

    htp://ayieslife.com

    ReplyDelete
  2. memang lah , tapi mungkin jugak ada betul nya kan ?

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts